woensdag 30 juni 2010

Wie vertrouwt de journalist nog? (bron: de Nieuwe Reporter)

Gerelateerde posts

Journalistiek zonder Journalisten

Mark Deuze vertelt over “Journalistiek zonder Journalisten” (op basis van een oudere bijdrage in het NRC Handelsblad en een binnenkort te verschijnen publikatie als co-auteur samen met Leopoldina Fortunati met als werktitel “Journalism Without Journalists”) op de Universiteit van Leiden.
De presentatie is zowel openbaar toegankelijk en gratis. Plaats: Lipsius-gebouw zaal 003, van 19.00-20.45 uur. [...]

lees verder.

Bruikbaar overzicht kwaliteitsdiscussie

Het Nederlandse debat over journalistieke kwaliteit is de afgelopen jaren vrijwel stilgevallen. Mogelijk leeft het op door de komst van “Journalistieke kwaliteit in het crossmediale tijdperk”, een lijvig boek met website waarin oud-journalist en communicatiewetenschapper Kees Buijs het complexe debat in heldere taal inzichtelijk maakt.

Zijn vertrekpunt is dat de kwaliteit van het journalistieke werk van [...]

lees verder.

Britse poll: niet minder vertrouwen in journalisten

Het vertrouwen van de gemiddelde Brit in journalisten is de laatste 25 jaar niet gedaald. Dat stelt het Britse onderzoeksbureau Ipsos Mori na een mondelinge enquête onder tweeduizend volwassenen in Groot Brittannië. De uitkomsten van het onderzoek zijn gepubliceerd bij Press Gazette. Algemeen wordt aangenomen dat het vertrouwen dat het publiek in journalisten heeft, daalt. [...]

lees verder.

Posted via email from School of Media @ Windesheim

Geen opmerkingen: