zondag 14 februari 2010

Spoedeisende hulp druk door carnaval

Spoedeisende hulp druk door carnaval

Uitgegeven: 14 februari 2010 17:23
Laatst gewijzigd: 14 februari 2010 17:23

RIJSWIJK - De afdelingen spoedeisende hulp van ziekenhuizen in het zuiden van het land hebben het druk door carnavalvierders, die gewond zijn geraakt of ziek zijn geworden. De kou op zich zorgt niet voor veel extra problemen, al is een enkele feestvierder een beetje onderkoeld.

ANP

De gladheid als gevolg van sneeuw en opvriezing speelt de stappers meer parten.

Door alcohol staan mensen minder vast op de benen, maar als ze vallen gaat dat ook soepeler dan bij 'nuchtere' mensen, aldus een woordvoerder van het academisch ziekenhuis Maastricht.

'); document.write(dartPosition5); document.write('
'); document.write('
'); }


De spoedeisende hulp van het azM vormt een uitzondering, vergeleken met collega's in Roermond, Bergen op Zoom en Breda. Het was hier de afgelopen dagen 'uitermate rustig'.

Optocht

Door de gladheid kon een optocht door de binnenstad van praalwagens en andere gemotoriseerde voertuigen in Maastricht al niet door gaan. Dat besloten de gemeente, de politie en carnavalsvereniging De Tempeleers zondagochtend.

"Het wordt steeds gladder in de binnenstad, begeleiding door politiemotoren is veel te gevaarlijk", zegt een politiewoordvoerder. "De klinkers in de binnenstad zijn erg glad."

Bekijk foto's van het carnaval op NUfoto

ANP
via nu.nl

valt hier in Breda nog reuze mee, zo op het eerste gezicht

Posted via web from vincent van merwijk

Geen opmerkingen: